Ontklit

Ja, ik moest er weer aan geloven. Cabo had een afspraak gemaakt met Jacqueline van de Dierenkliniek om me te laten ontklitten. Ik moest er om een uur zijn, maar ik was buiten en had geen zin om naar huis te gaan. Dus Cabo in de zenuwen; zij de kliniek gebeld en zij (met hulp van Wim) kon me tot 2 uur brengen, want er worden drie katten per middag behandeld. Nou ze had geluk, want ik kwam om kwart voor twee aankakken. Ik werd gelijk in die kooi gestopt en om half vijf mocht ik gehaald worden. Als je goed kijkt, zie je een paar kale plekken, maar het valt niet erg op. Helemaal jofel voel ik me nog niet, maar ik ben vandaag wel al weer buiten geweest. Vorig jaar moest Guusje ook mee, maar die hoefde deze keer niet. Ze heeft soms wel klitjes, maar die mag Cabo eruit knippen en ik laat dat dus niet toe. Groetjes van Guusje en mij.

kaal1 kaal2 kaal3

De KAT

Ik heb ook weer een kattenboekje gelezen, “De Kat” geschreven door Takashi Hiraide, een Japanner. Ik geef de tekst van de omslag, waar ik het helemaal mee eens ben. Wel kon ik me het huis waar de man en vrouw wonen niet goed visualiseren met allerlei rare hoeken en ergens een gat waar je de mensen ondersteboven voorbij ziet komen; misschien komt er nog eens een film van. Maar…. zeer aan te bevelen.

dekat1a dekat2b dekat3c dekat4d

Mauritshuis

Het is al weer een tijd geleden, dat ik met mijn vriendinnen naar het Mauritshuis ben geweest. Maar bij het scannen van foto’s en ansichtkaarten, kwam ik het schilderij van Rubens en Brueghel tegen: “Adam en Eva in het Paradijs”. Het Mauritshuis is twee jaar dicht geweest voor een verbouwing. Ik vind het prachtig geworden. De zalen waren, denk ik, niet veranderd; er zijn prachtige schilderijen te zien. Op het hierboven genoemde schilderij is een kat te zien, maar je moet wel erg goed kijken (bijna in het midden). Verder laat ik nog drie beroemde schilderijen zien: “De jonge stiel” van Paulus Potter, “Het puttertje” van Carel Fabritius en “Meisje met de parel” van Johannes Vermeer. (Overigens wordt er nu gezegd, dat het helemaal geen parel is).

maur1

mau8

maur3

maur5

maur4

Bob de straatkat

Een flinke tijd geleden heb ik het boek “Bob de straatkat” gekregen, maar ik had het nog steeds niet gelezen. Nu kwam een vriendin op bezoek met weer een exemplaar. Nadat ik haar verteld had, dat er nog een tweede boek over Bob is, kreeg ik “De wereld volgens Bob” binnen de kortste keren via Bol.com. James Bowen is de schrijver. Na het lezen van beide boeken, kreeg ik meer begrip voor junkies, ex-junkies, daklozen en mensen, die voornamelijk op straat leven. Maar de hoofdfiguur is natuurlijk Bob, een fantastische kat. Hieronder de omslagen van beide boeken. Maar je kan Bob ook op YouTube bekijken. (Tik ‘bob the big issue cat’ in). Zeer lezenswaardige boeken.

bob1 bob2 bob2 1 bob3

Uitkijkpost

Als ik niet buiten de boel aan het controleren ben, zit ik graag in de keuken op de radio om daar alles in de gaten te houden. Soms is er iets heel spannends te zien en dan ga ik ‘staan’. Iets verderop is een goede slaapplaats, half in de vensterbank en half op de krabpaal. En samen slapen we op het kleed als Cabo in haar luie stoel zit. Tenslotte nog twee portretten van mijn zus Guusje. Dag .. tot de volgende keer.

wacht1

wacht2

wacht3wacht4wacht5wacht6wacht7

Museum

Met mijn neef ben ik een poosje geleden nog weer eens naar Boymans-van Beuningen geweest. We hebben de vaste collectie bekeken en kwamen dit schilderij met kat tegen.

boymans1

We denken, dat het van Emanuel de Witte is, want er hing een omschrijving bij met zijn naam, maar wat erin stond klopte van geen kanten. We hebben ook de nieuwste aanwinst gezien, een beeld.

boymans4 boymans5

En op weg naar het restaurant, kwamen we nog een installatie tegen.

boymans2 boymans3

Al met al een geslaagd bezoek.