Kapper

Een krantenbericht van een poos geleden, maar voor Gio en Guusje actueel: Waarom hoeven (de meeste) katten niet naar de kapper?

Helaas zijn Guusje en Gio beiden behept met klitten. Gio wat meer dan Guusje, maar ze moeten zeker twee keer per jaar naar de trimster.

Update

Het is al weer vier maanden geleden, dat jullie wat van ons gehoord hebben. Er is in deze tijden van corona ook niet veel te vertellen. Wel zijn we eind januari naar de dierenarts geweest. Voor onze jaarlijkse injecties en om geplukt en ontklit te worden. Het viel deze keer mee. Allebei wel op een paar plekken geschoren, maar niet opvallend. Hoewel Cabo zich nu al zorgen maakt over mij, want zij heeft tenminste een klit gevonden en daar mag ze van mij niet aankomen. Wel kijken en een beetje voelen, maar ik moet geen schaar zien, want dan geef ik een haal. Hieronder een portret van Guusje, gemaakt door de overbuurman, en een portret van mij met Cabo, gemaakt door een vriendin. Ook nog een foto van mij toen ik wel geschoren was (mei 2020). Hopelijk tot snel weer. Groeten van Guusje en Gio.

Season Greetings

Zoals elk jaar mag Cabo hier haar wensen voor het nieuwe jaar kwijt. Ik hoop wel dat ze wat meer gaat posten om jullie op de hoogte te houden van ons wel en wee. Ook Guusje en ik wensen jullie het allerbeste toe.

Helaas… weer kaal

Iets meer dan een jaar geleden en weer ben ik geschoren. Ja, ik heb een moeilijke vacht en Cabo mag niet aan mij zitten. Guusje heeft ook klitten, maar die laat meer toe en ze heeft een andere vacht. Dus Cabo heeft goede hoop, dat ze  Guusje in orde kan krijgen (hoewel ze er niet uit zal zien). Ik vind het wel prettig, want ik kan me weer beter bewegen; alleen als het regent vind ik het niet fijn. Hieronder nog twee foto’s. En hopelijk gaat Cabo weer wat meer over ons schrijven. Groetjes.

 

Ik ben Pusheen de poes

Dit boekje is getekend door Claire Belton. Op het eerste gezicht lijkt het een kinderboekje, maar dat is denk ik toch niet zo. Ik vind het geweldig getekend en met humor. Hieronder een aantal pagina’s om een indruk te geven.

pusheen1 pusheen2 pusheen3 pusheen4 pusheen5 pusheen6

Muis

IMG_2651

Afgelopen zondag was Cabo in de namiddag naar haar vrienden aan de overkant gegaan. Toen ze weer naar huis ging, stonden ze met z’n drieën nog even te praten en zagen mij aan komen lopen. Ik had een muis gevangen. Maar doordat ik afgeleid werd door hun gekwek, liet ik de muis even los. Ik dacht, die pak ik zo wel weer – dat viel vies tegen. Voor ik het wist, had een ekster mijn muis te pakken en vloog er mee het dak op. Ik voelde me wel een schlemiel en was blij, dat er geen foto’s van gemaakt zijn.

Hieronder nog wat foto’s van onze tuin. Krijn’s rozen staan nu allemaal in bloei.        Groetjes van Guusje en Gio.

IMG_2644 IMG_2646 IMG_2648
IMG_2652 IMG_2654 IMG_2656 IMG_2657

SS Rotterdam

Vorige week donderdag heb ik – met mede-gepensioneerden van het Bouwcentrum – het SS Rotterdam bezocht; het laatste in Nederland gebouwde stoomschip. Eigenlijk zou ik het er hier niet over mogen hebben, want er moet altijd een “kat” zijn. Maar ik heb toch een ingang gevonden. Op het promenade deck is er tot eind juli een tentoonstelling te ziem met foto’s van Frans Lanting en keramiek van o.a. Margarita van der Velden. Hieronder wat foto’s van een paar van haar beeldjes en dan wat meer over het schip.

En dan nu meer over het schip. Allereerst een link naar wat zwart/wit foto’s toen het schip gebouwd werd. We hadden een rondleiding met een heel goede gids, die wist te vertellen, dat alle kunst op het schip door Nederlandse kunstenaars gemaakt was. Hieronder een paar voorbeelden:

Ik vond het een bijzondere ervaring, ook al, omdat het me herinnerde aan mijn bootreizen: in 1964 met de Oranjefontein naar Durban in Zuid-Afrika en in 1965 met de Statendam van New York naar Rotterdam. Ik zou zeggen – als je in Rotterdam bent, ga een bezoek brengen. Hieronder nog een foto van de Statendam zelf en wat foto’s genomen vanaf de Statendam.


 

CalendulaSpray

In het tijdschrift “KATTEN manieren” las ik over deze spray. Dat lijkt me wel wat om in huis te hebben. Nu nog uitvinden waar het te koop is. Hieronder een wat uitgebreider artikel.

Nieuw: CalendulaSpray, huidverzorging voor huisdieren

ECOstyle Animal Care uit Appelscha heeft een nieuw product aan haar verzorgingslijn voor honden en katten toegevoegd: CalendulaSpray. Calendula is breed bekend vanuit de humane verzorging, nu is er ook voor huisdieren een speciale ECOstyle variant beschikbaar op basis van deze werkzame stof. CalendulaSpray bevat naast calendula ook salvia, hamamelis en tijmolie. Het is een mild en natuurlijk verzorgingsproduct dat breed inzetbaar is. Het verzorgt de beschadigde huid van huisdieren zoals honden, katten en knaagdieren.

ECOstyle CalendulaSpray is verpakt in een handige spuitbus die gevuld is met natuurlijke lucht. Deze sprayt in alle standen, zelfs ondersteboven! In de praktijk is dat erg handig in de toepassing bij dieren. Daar komt bij dat de beschadigde huid niet met de vingers aangeraakt hoeft te worden. Wel zo plezierig voor het dier en zijn baasje.

CalendulaSpray is een product uit het natuurlijke ECOstyle-assortiment. Al meer dan 40 jaar is ECOstyle Animal Care B.V. actief op de markt voor grote en kleine huisdieren. Zij vermarkt 100 procent natuurlijke producten voor honden en katten, zoals VitaalCompleet en VitaalSpeciaal diervoeding met kruiden en VloVrij producten tegen vlooien en teken.

Voor meer informatie: www.ecostylevoordieren.nl

Publicatiedatum: 24-2-2012