Update haargroei

Cabo heeft weer wat foto’s gemaakt, zodat jullie kunnen zien hoe ik langzamerhand weer naar mijn oude ik toegroei. Het zal nog wel een poosje duren voordat mijn haar de ‘genetische’ lengte heeft, maar Cabo vindt dat niet zo erg – want minder kans op klitten.

Jopie

Toen ik in 2006 met mijn website voor Bowy begon, waren twee vrienden Nelis en Jopie. Nelis is er al langer niet meer, maar nu is Jopie ook naar de ‘kattenhemel’. Lees hieronder wat haar baasjes schreven.

Nog immer geniet ik van je berichten op de website
en vooral van het wel en wee van je twee geweldige
katten. Het haar komt gelukkig al zichtbaar terug –
maar zelf zat hij er geloof ik niet mee.
Ook Bert en ik moeten je een triest bericht sturen
dat we gistermorgen onze poes Jopie hebben moeten
laten inslapen. Net als je andere vrienden, zagen we
het aankomen – ze at niet meer, dronk nauwelijks en
werd erg mager. Ze is bijna 19 jaar geworden, heeft ons
een fortuin gekost maar hebben er heel veel plezier van
gehad (onbetaalbaar !!) en zij hopelijk van ons.
Haar broer Nelis is 4 jaar geleden al overleden.
Er zijn even wel heel veel lege plekken in ons huis
(edoch voorlopig geen andere kat)
Hartelijke groeten,
Harmien & Bert” 

NRC en de poezen

Voor degenen, die de NRC niet lezen, hieronder twee interessante – vond ik – artikelen.

Het eerste komt van Kinderpagina:

Het tweede artikel gaat over een camera, speciaal voor het huisdier. Volgens mij is dit niet echt nieuw. Ik kan me herinneren, dat er in een computer tijdschrift een artikel stond hoe je zelf zo’n cameraatje kon maken. Maar wel leuk vanwege de ‘privacy’.

Lillian Schönhage

Ook in “KATTEN manieren” onder het kopje “Kat en Kunst” een artikel over de Funny Cats van Lillian Schönhage. Dit soort kunst spreekt mij enorm aan: veelkleurig en het kan zo in een strip. Als je in Google “Lillian Schönhage” intypt, kan je heel wat van haar werk zien. Hieronder een paar van de Funny Cats.

 

Eugene

Cabo leest nu al weer voor het derde jaar EPPO, een stripblad. Niet voor de kleintjes, meer voor jongelui en volwassenen. In het nummer van deze week een leuke strip, natuurlijk met een kat als onderwerp. Maar je begrijpt hem pas als je ook het computer spelletje Angry Birds kent. Kijk

CalendulaSpray

In het tijdschrift “KATTEN manieren” las ik over deze spray. Dat lijkt me wel wat om in huis te hebben. Nu nog uitvinden waar het te koop is. Hieronder een wat uitgebreider artikel.

Nieuw: CalendulaSpray, huidverzorging voor huisdieren

ECOstyle Animal Care uit Appelscha heeft een nieuw product aan haar verzorgingslijn voor honden en katten toegevoegd: CalendulaSpray. Calendula is breed bekend vanuit de humane verzorging, nu is er ook voor huisdieren een speciale ECOstyle variant beschikbaar op basis van deze werkzame stof. CalendulaSpray bevat naast calendula ook salvia, hamamelis en tijmolie. Het is een mild en natuurlijk verzorgingsproduct dat breed inzetbaar is. Het verzorgt de beschadigde huid van huisdieren zoals honden, katten en knaagdieren.

ECOstyle CalendulaSpray is verpakt in een handige spuitbus die gevuld is met natuurlijke lucht. Deze sprayt in alle standen, zelfs ondersteboven! In de praktijk is dat erg handig in de toepassing bij dieren. Daar komt bij dat de beschadigde huid niet met de vingers aangeraakt hoeft te worden. Wel zo plezierig voor het dier en zijn baasje.

CalendulaSpray is een product uit het natuurlijke ECOstyle-assortiment. Al meer dan 40 jaar is ECOstyle Animal Care B.V. actief op de markt voor grote en kleine huisdieren. Zij vermarkt 100 procent natuurlijke producten voor honden en katten, zoals VitaalCompleet en VitaalSpeciaal diervoeding met kruiden en VloVrij producten tegen vlooien en teken.

Voor meer informatie: www.ecostylevoordieren.nl

Publicatiedatum: 24-2-2012

Als het maar lekker is

Je ziet ons niet veel samen, maar als we Gourmet A La Carte krijgen, dan eten we zo vlug mogelijk alles op. Omdat ik altijd aan wat minder genoeg heb, blijft er meestal toch nog weer wat voor Guusje over, die dan rustig allebei de bakjes “uitlebbert”.

Noel 1996-2012

Mijn vrienden op de Veluwe zagen het al aankomen. Lees hieronder wat ze vandaag schreven en nog twee recente foto’s van Noel. Sterkte met dit verlies.

“Toen we gisteren thuiskwamen zochten we onmiddellijk Noel. We konden haar niet vinden en toen zagen we dat ze de barricade die ik tegen het kattenluikje had opgebouwd, een stukje opzij had weten te duwen. Ongelooflijk wat een kracht zo’n zwak katje op kan brengen om cout que coute een plekje te zoeken waar ze rustig kan sterven. We hebben lopen zoeken en zoeken. Uiteindelijk vond ik haar in de schuur onder een ligstoel. Heel rustig was ze daar naar toe gegaan en was ze gaan liggen. Godzijdank dat ik haar vond. We hebben haar vanmiddag begraven naast de andere poezen en honden…..”

Aristocat

Cabo ging vroeger naar de winkel van Aristocat. Die bestaat niet meer, maar je kan wel online shoppen. En dat heeft ze weer eens gedaan. Ze noemt het kleine kunst. Kijk hieronder voor wat foto’s.

Verder wil ze jullie mededelen, dat ze een nieuw email adres heeft:

cabo@caroliennaaktgeborenbos.nl

Groeten van Gio en Guusje.

Op het dak

Cabo weet meestal zeker, dat de buren weg zijn als ze Guusje of mij op het dak ziet zitten. We kunnen niet via onze eigen tuin op het dak komen, omdat dat net daar zit, maar wel via de tuin van de buren. Ik wil dan eigenlijk naar beneden, maar van die hoogte springen doe ik toch maar niet. Cabo heeft geen medelijden met ons; ze zegt: jullie zijn erop gekomen, dan kunnen jullie er ook weer af. En dat is zo. Hieronder wat foto’s van mij om van de ene kant naar de andere kant te komen. En vooruit … ook nog een portretfoto van Guusje.