Henk Bevers

Een erg leuk boekje gelezen: Agatha en Jozeph onder de mensen. Belevenissen van zus en broer kat. Korte hoofdstukjes met ook actuele onderwerpen en prachtige illustraties door Sly Masmeijer. Hieronder wat details.

Mensje van Keulen

En nog een erg leuk boekje: Het Kattentheater door Mensje van Keulen. Haar verhalen, gedichten, verzen en fragmenten. Met katten in de hoofdrol, rijk geïllustreerd. Hieronder details en een fragment uit het boekje.

Gli

Al weer een poosje geleden las ik in de krant dat Gli, de kat van de Hagia Sofia er niet meer is. ik had nog nooit van hem gehoord, maar er is heel veel over hem te vinden op internet. Tik maar eens in: Gli Hagia Sofia en dan afbeeldingen. Hieronder het artikel uit de krant.

2000 jaar oude kat

Ik had de tekening al gezien, maar nu stond er een artikel in het AD. Het is toch ongelooflijk dat 2000 jaar geleden iemand of meerdere personen deze kat hebben getekend. Ik hoop dat het een beetje te lezen is.

Archeologen vinden 2000 jaar oude tekening op een heuvel

De fabels van La Fontaine

Enige tijd geleden zag ik op TV de serie “Krabbe zoekt Chagall”. Ik vond het geweldig zoals Jeroen het leven van Marc Chagall heeft laten zien. Ik dacht erover om de Fabels van La Fontaine aan te schaffen, maar ik wist niet zeker of er een fabel met een kat in zou voorkomen. Dus ik liet het maar. Weer wat later zat ik aan de eettafel en had even niets te doen. Ik pakte een boek uit de kast en wat zie ik tot mijn verbazing: “Marc Chagall Fables of La Fontaine”. Blijk ik het dus in het Engels te hebben. Waarschijnlijk jaren geleden gekocht toen Krijn en ik wel eens naar de Boekenbeurs in Ahoy gingen. En ja hoor er zit een fabel met een kat erin. Het is een beetje lastig formaat boek: te vierkant om te scannen. Ik heb nu dus foto’s gemaakt, maar de kwaliteit laat te wensen over. Het geeft wel een idee wat een voortreffelijk schilder Chagall was.

Quest

Al heel wat jaren krijg ik van mijn vriendin de jaarlijkse scheurkalender van Quest. Elke dag een “weetje”. Erg leuk om op je gemakje op de WC te lezen. Vandaag ging het over “katten” – zie hieronder.