Zomaar

Ik heb niet veel te vertellen. Het weer is de laatste dagen minder, maar daar trek ik me niets van aan – dat weten jullie inmiddels. A.s. vrijdag moeten we naar de dierenkliniek voor onze jaarlijkse prik(ken). Cabo geneert zich een beetje, want ik heb op mijn buik al weer heel wat klitten en ze mag ze niet weghalen. Als ze het probeert krijgt ze van mij een haal, dus ze is erg voorzichtig. Ik ben ben benieuwd of het haar lukt om alles weg te krijgen voor vrijdag. Hieronder nog een portret van mij en Guusje. Guusje heeft bijna dezelfde kleur als het parket, vinden jullie niet? Groetjes van G&G.

188a188b

Plea

In de AD bijlage van afgelopen week, is er een pagina “Luisteren”.

plea

Ik vond het leuk om dat liedje te horen, dus heb ik het via iTunes gekocht. Maar het gaat vooral om de “lyrics” en hier is een link om de tekst te lezen, maar ook te horen.

Leib Kvitko

In de NRC van 12 augustus jl. stond een artikeltje “Deze week in 1952”. De beschrijving erbij luidt als volgt:

Op 12 augustus 1952 werd de in Oekraïne geboren Jiddische schrijver Leib Kvitiko in Moskou geëxecuteerd, samen met nog 12 Joodse artsen en kunstenaars. Ze waren slachtoffer van antisemitisme. Het Katje is een kinderboek van Kvitko, verschenen in 1935.

Als je op deze link klikt, kom je op een Engelse site van een Jewish Centre waar je het boekje kan bekijken.

Majesteit

Misschien heb ik het al eens verteld, maar ik ben geabonneerd op Het lijfblad van de kattenliefhebber Majesteit. Het heeft een heel gevarieerde inhoud. Meestal ook een artikel over iemand, die iets met kattenkunst heeft. Zo ook in de laatste twee nummers.

Marian Glimmerveen heeft Elida Marian als artiestennaam. Als je dat in Google intypt en onder afbeeldingen kijkt, zie je veel van haar werk. Hieronder ook wat illustraties.

marian1 marian2 marian3 marian4 marian5

En dan is er Johanna Veldman, die werkt onder de naam Friza. Zij heeft een eigen site. Hieronder ook wat van haar werk.

friza1 friza2 friza3 friza4 friza5 friza6 friza7

Kitty, Kitty

A-cat-poses-for-a-cigarette-card-found-in-Army-Club-Cigarettes.-1932

Dit plaatje kreeg ik toegestuurd door mijn vriendin. De omschrijving is als volgt:

“A cat poses for a cigarette card found in Army Club Cigarettes, 1932”. Maar het onderschrift is het begin van een al heel oud Engels kinderversje:

Pussycat pussycat, where have you been?
I’ve been to London to visit the Queen
Pussycat pussycat, what did you do there
I frightened a little mouse under her chair

Klik op YouTube en je ziet een animatiefilmpje met het liedje.