Wereldmuseum

Ik ben vorige week met mijn neef naar het Wereldmuseum in Rotterdam geweest. Vanuit Ridderkerk met de Waterbus naar de Willemskade. Het uitzicht daar is nu verrijkt met het gebouw “De Rotterdam” van Rem Koolhaas.

rdam1De vaste tentoonstelling van het museum is geheel gewijd aan AziĆ« – erg interessant. Maar het leukst vond ik toch de tijdelijke tentoonstelling “Future Pass 3.0” en dan vooral Yang Na. Hieronder een aantal foto’s. Van Yang Na heb ik vooral de katten schilderijen gefotografeerd, maar er hangt ook veel ander werk van haar. Verder hebben we er ook heerlijk geluncht. Al met al een erg leuke dag!

Schermafbeelding 2014-05-23 om 10.08.31

 

fut1 fut2 fut3 fut4 fut5 fut6 fut7 fut8 fut9 fut10 fut11 fut12 fut13 fut14

Cabo is laks

Het is wel erg lang geleden, dat jullie wat van ons gehoord hebben. En dat neem ik Cabo kwalijk, want er valt best wel wat over ons en onze buren te vertellen. Zo zijn Bandit en Pandey een goede maand geleden naar de kapper geweest en hebben nu een echte zomerjas. Je ziet die nieuwe jas niet zo goed, maar hieronder een recente foto van allebei, gemaakt door hun baasje.

wp3mei1 wp3mei2

Wij zijn ook naar de kapper geweest, maar voordat dat plaatsvond heb ik nog in de sloot of een vijver gelegen – Cabo kan er alleen maar naar gissen! Ook hiervan twee foto’s.

wp3mei4 wp3mei5

Wij moesten dus ook naar de kapper. Guusje had een hele zware klit op haar borst, die nu weg is en haar haren aan haar kop zijn ook korter, zodat ze ze zelf kan wassen – zie haar portret.

wp3mei6En dan tenslotte, ikzelf. Bij mij hoefde er niet zo heel veel te gebeuren, maar Jacqueline, die ons plukte en ontklitte, vertelde Cabo, dat ik er genoeg van kreeg en haar probeerde te bijten. Ook natuurlijk wat foto’s van mij. De laatste foto is door de overbuurman gemaakt, terwijl ik op een van mijn favoriete plekken mijn territorium overzie.

wp3mei9 wp3mei8 wp3mei10