Buiten

We zijn de laatste tijd heel veel buiten, voor en in de tuin. Cabo probeert altijd wel ons ‘s-nachts binnen te hebben, maar dat lukt niet altijd. Ze heeft voor zichzelf een systeem bedacht, dat ze weet wie er voor buiten is. Als we alle twee voor buiten zijn, doet ze twee lampen aan. Zodra een van ons binnenkomt, gaat er een lamp uit. Best wel slim, maar als wij besluiten buiten te blijven kunnen de lampen de hele nacht blijven branden. Dat gebeurt niet: als Cabo naar bed gaat, doet ze de lampen uit en moeten wij buiten blijven. Met dat mooie weer brengen we wel veel rotzooi mee naar binnen, vooral in onze staarten blijft heel wat hangen. Mijn ‘wit’ is ook niet wat het moet zijn – zie mijn poten. Maar we hebben het naar ons zin en daar gaat het om. Groetjes van Guusje en Gio.

img_0566img_0040-2-2

Frans Lanting

Op de valreep ben ik met mijn vriendin naar de tentoonstelling van Frans Lanting in het Fotomuseum in Rotterdam geweest. Ik ben een fan van deze fotograaf en heb ook een paar boeken van hem. Dus een aantal foto’s kende ik wel, maar ze op zo’n groot formaat zien is toch wat anders. Foto’s van huis- tuin- en keukenkatten heb ik niet gevonden. Het dichtst bij komen foto’s van de grote katten. Moeder bob cat met jong lijkt wel veel op een wilde kat. De albino zeerob heeft niets met katten te maken, maar het is wel een geweldige foto.

img_0561-1-1img_0563-1

Fernando Botero

Alweer een paar maanden geleden, maar ik ben met vriendinnen naar de Kunsthal in Rotterdam geweest. Daar was een tentoonstelling over Fernando Botero. De tentoonstelling is inmiddels afgelopen, maar als je hier klikt krijg je meer informatie over de man. Ik weet nog steeds niet goed wat ik ervan vond – het was wel bijzonder. Maar kan hij nou schilderen? Wel veel kleurgevoel en hij had het niet zo op de clerus. Veel katten, maar ik vind ze er niet uitzien. En op geen enkel gezicht een lach of glimlach. Hieronder wat voorbeelden:

img_0518-1 img_0519-1 img_0520-1 img_0523-1 img_0525-1 img_0526-1