Een nieuwe poging

Eergisteren liet Cabo mij tegen zessen nog een keer naar buiten. Maar wat een schrik – daar was die indringer weer. (Cabo dacht eerst, dat het een andere kat was – er lopen hier nogal wat rode katten rond, maar bij vergelijking van de foto’s, bleek het toch de kat van de “driehoeksverhouding” te zijn.) Ik was wel een beetje bang, maar hield toch stand. Ook Guusje kwam erbij, maar die blijft altijd op een afstandje. Ja, die andere kat begreep wel, dat hij weg moest zien te komen, maar op zo’n manier, dat het niet echt een vlucht leek. Nou dat lukte door stapje voor stapje naar achteren te gaan. Toen hij (Cabo is ervan overtuigd, dat het een ‘hij’ is) weg was, moesten wij wel even goed ruiken. Hier het beeldverhaal.

aanval27aaanval26aaanval25aaanval24aaanval23a aanval22a aanval21a
Nog meer vrienden

Cabo’s overburen hebben ook katten, Perzen. Die zijn nogal moeilijk te fotograferen, vandaar dat Cabo er nog niet toe gekomen was om ze hier op te voeren. Maar buurman Wim heeft nu wat foto’s gestuurd – met onderschriften. Hier komen ze.

peek4

‘N kat (Bandit)

peek3

‘N overleden kat (Balu)

Peek2

‘N ondeugende kat (Pandey)

Peek1

En mijn speciale onbetaalbare kat (Greta)

Veluwe vriendinnen

Van de bazin van onze vriendinnen van de Veluwe krijgt Cabo zo nu en dan een ‘update’. Zo weten we nu, dat Dasja, de Noor, nu ook door het kattenluikje durft en maar gelijk in de boom geklommen was. Dat vond het bazinnetje wat minder, want ze durfde er niet meer uit en moest er met een trap hulp komen. Een favoriet plekje van Dasja is ‘bovenop de baas”. En vandaag hoorde Cabo, dat Dasja en Lulu samen het kattenluik forceren. Hun bazinnetje heeft geprobeerd dit te voorkomen met er van alles voor te leggen, maar het is ze nog steeds gelukt. Een consequentie is wel, dat ze dus naar buiten kunnen, maar ze kunnen dan NIET MEER NAAR BINNEN!

aanval5a

aanval4a

Overigens doet Cabo dat denken aan een verhaal van lang geleden. Haar vriendin had twee katten – Tijger, cypers, en Sylvester, zwart/wit. Haar man had voor de Kerst iets lekkers gekocht, vis of vlees, en dat in de ijskast in de garage gedaan. Let wel: met zware gewichten ervoor. Maar toen meneer zijn lekkers tevoorschijn wilde halen, was er niets meer!! Hieronder nog een foto van de twee broers.

Scan

Woningnood

Cabo’s neef woont in Voorschoten, maar is ook heel vaak in Frankrijk. Zijn twee katten, onze vrienden, doen net of er bijna geen plekje is om te leven in dat hele grote huis. Kijk maar naar de foto’s. Maar omdat ze gewend zijn zo dicht op elkaar te zitten, is het ook geen enkel probleem om per auto naar Frankrijk te reizen.

aanval1a


aanval3aaanval2a