Lang geleden

Het is al weer heel wat maanden geleden dat jullie wat van ons gehoord hebben. Zo gaat dat. Cabo komt niet veel buiten vanwege dat corona gedoe. Wij hebben daar geen last van en leven ons leventje. Een paar keer voor naar buiten maar ook in de tuin. Mijn vacht is weer van ouds – zie de foto. Cabo maakt zich nu al weer zorgen dat ik weer klitten zal krijgen. We zullen zien. Groeten van Guusje en Gio.

2000 jaar oude kat

Ik had de tekening al gezien, maar nu stond er een artikel in het AD. Het is toch ongelooflijk dat 2000 jaar geleden iemand of meerdere personen deze kat hebben getekend. Ik hoop dat het een beetje te lezen is.

Archeologen vinden 2000 jaar oude tekening op een heuvel

lijk jij op je kat

Op Dierendag werd een Memory spel aangekondigd. Het leek mij leuk, dus ik heb het aangeschaft. Maar in je eentje kan je het niet spelen, dus ik wacht de gelegenheid af.

Hieronder foto’s en het inleidend artikel in het AD dat Midas Dekkers schreef.

Vermoorde kunst

Al weer een poosje geleden ben ik een weekend bij mijn vriendin op de Veluwe geweest. Het was mooi weer, dus we konden buiten zitten en van haar tuin genieten.

Op zaterdag zijn we naar Nunspeet geweest, naar het Noord Veluws Museum. Daar was de tentoonstelling van Vermoorde kunst: https://www.noord-veluws-museum.nl/vermoorde-kunst/

Een zeer interessante tentoonstelling over Joodse kunstenaars in oorlogstijd en bijna allemaal vermoord door de Duitsers. De tentoonstelling is nog tot eind november te bezoeken.

Een van de schilderijen laat een vrouw met kat zien.

We vonden het prachtig.