Poezenkrant 60

Net uit: de Poezenkrant nummer 60. Ik heb er al meer over geschreven. Een leuk blaadje, dat heel heel onregelmatig uitkomt. Hieronder de voor- en achterkant en een van de postpagina’s.

poezenkr1 poezenkr2 3poezenkr2 2En er stond een artikel in over James Flora. Hieronder de twee pagina’s, maar ook een stukje uit mijn oude website. Ik herkende het plaatje direct – ik bleek er in november 2007 over geschreven te hebben.

poezenkr2

poezenkr2 1

Mambo For Cats / Jim Flora

Jullie weten, dat ik altijd aan het zoeken ben naar nieuwe covers met katten. Een poosje geleden kwam ik op een site terecht van een Belg, een jazz fanaat, maar eveneens iemand, die kennelijk OOK covers met katten zocht. Hij had er een heleboel, de meeste van LPs. Van bovenstaande “Mambo for Cats” heb ik geen muziek gevonden. Al heel lang uitverkocht; ja, te bemachtigen via eBay. Maar dan moet je wel veel geld neerleggen, want het gaat niet om de muziek, maar om de ontwerper van de cover: Jim Flora. Er zijn zelfs ‘silk screens’ te koop. Ik zou er graag een willen hebben als ik er de ruimte en het geld voor had. Hier nog een verwijzing naar diverse ontwerpen voor LP hoezen. (De verwijzing werkt niet meer!)

2016

IMG_0317 (1)

Ik geloof, dat het nog mag: in januari “gelukkig nieuwjaar” wensen. Dus bij deze van Guusje en mij: een goed en gezond 2016. Cabo had een beetje moeite met mij op oudejaarsdag, want ik was ‘s-morgens om half tien naar buiten gegaan en kon toen niet meer terug vanwege de herrie en de knallen. Pas ‘s-nachts om half drie zat ik weer voor de deur; gelukkig kon Cabo toen rustig gaan slapen. Maar ze heeft het aan zichzelf te danken, ik weet niet dat het zo’n lawaai wordt. Ze heeft zich nu heilig voorgenomen om dit jaar als het zover is mij helemaal niet naar buiten te laten. We zullen zien! Groetjes van Guusje en mijzelf.

Een kattennummer?

Van een goede vriend kreeg ik het Volkskrant Magazine, speciaal gewijd aan katten. Het hele nummer is interessant. Het artikel “Voor de kat z’n kunst” was leuk, maar voor mij sprong het interview met Ai Weiwei eruit. Ik wist helemaal niet, dat hij zo’n poezenliefhebber was. Hieronder het voorblad en een paar pagina’s.

weiwei1 weiwei4

weiwei2weiwei3

Henriette Ronner-Knip

Met Kerstmis heb ik een heel leuk boekje gehad: “Spinnende poezen en speelse katjes”. Allemaal schilderijen van bovengenoemde schilderes. Ik had wel eens wat van haar gezien, maar niet zo uitgebreid als in dit boekje. Ik vind het behoorlijk ‘zoetig’, maar daar was destijds kennelijk vraag naar. Overigens – prachtig geschilderd.

katjes1 1katjes2 1katjes3katjes4katjes6