Ontklit – vervolg

Zoals jullie weten, ben ik vorige week dinsdag naar de dierenkliniek geweest om ontklit en gekamd te worden. Cabo vroeg hoe het gegaan was en als antwoord kreeg ze te horen, dat ik het kammen niet leuk vond. Nou goed, wij naar huis. Jullie hebben gezien, dat ik op mijn flank een kale plek heb, maar dat zie je niet zo erg. Na twee dagen zat ik voor de deur om binnengelaten te worden en toen zag Cabo iets donkers op die plek. In eerste instantie dacht ze, dat het een blaadje was, maar bij nadere inspectie bleek ik een wond te hebben. Dat zwarte is spul om het bloed te stelpen, maar dat zit maar op een gedeelte van de wond. Cabo houdt het nauwlettend in de gaten en hoopt, dat het snel weer genezen is, want ze vindt het vervelend voor mij om daarvoor weer naar de dierenkliniek te gaan. Nou, dat vind ik ook. Maar ze vindt het wel raar, dat er niets over gezegd is. Kijk en huiver! Geintje hoor, want je ziet me ook lekker liggen en als ik er genoeg van heb van het bureau springen. Groetjes en tot de volgende keer.

wond1 wond2 wond3

The Cat-A-Day Tales

Van mijn familie gekregen: een CD met liedjes over vier kittens plus een begeleidend boekje met voor elke maand tekst, illustraties en de tekst van het bijbehorende lied. Heel leuk. Hieronder de voor- en achterkant van het boekje plus de pagina’s van juni; een afbeelding van de vier kittens en de songlist. En één van de liedjes om naar te luisteren.

talesaa

talesa

 

talesb

talesc

 

 

Robohand

Ik lees twee kranten en in het AD én de NRC stond een artikel over een nieuwe robothand. In het AD met de kop “Oostenrijkers laten hand afhakken voor prothese. Robohand werkt beter door signalen van het brein”. In de NRC was de kop “Drie mannen offerden verlamde hand op voor bionische hand”. Ja, de wetenschap schrijdt voort. Ik heb ook al iets gehoord/gelezen over een arts, die een hoofd op een ander lichaam wil zetten. Dat duurt nog wel een paar jaar, maar deze robothand doet al zijn werk. Hieronder het artikel uit de NRC en een illustratie uit het AD.

handa handb handc handd