Guusje – moordenares

Cabo had gisteren al een heel klein vogeltje in de boom in de voortuin gezien. En vandaag weer. Ze zocht naar de naam van het vogeltje en meende, dat het een winterkoninkje moest zijn. Maar in het boekje, dat ze heeft zag een winterkoninkje er wel veel lichter uit. Nu is het raadsel opgelost, want een uurtje later lag het vogeltje dood op de stoep – gevangen, vermoord en als speelobject gebruikt door Guusje – en inderdaad een winterkoninkje.

IMG_2268IMG_2269IMG_2270IMG_2271IMG_2272IMG_2273IMG_2274 IMG_2275

Glazen kat

Ik had op Kerstavond een mooie papieren kat van Steven gekregen, die nu op een kastdeur in de slaapkamer hangt. Daar heb ik iets over geschreven op dit blog. Inmiddels ben ik jarig geweest en werd ik verrast door Greta en Wim met een prachtige “glazen” kat – een fantastisch cadeau!

glazen kat

 

Postzegels 2

In vervolg op het vorige stukje over postzegels. Cabo heeft nog verder opgeruimd en heeft nu alle postzegels de deur uit gedaan. Denk niet, dat ze daar rijk van geworden is, want het aantal verzamelaars wordt steeds minder, heeft ze vernomen. En daarom is de markt ook ingezakt. Ze heeft echter één eerste dag envelop gehouden – ja die van de (toen nog) Nederlandse Antillen met de postzegels van het foldertje.

postkat3a

Postzegels

Cabo is een paar dagen bezig geweest om boven de postzegelverzameling van Krijn op orde te brengen, want morgen komt er iemand om haar -hopelijk- te adviseren wat er mee te doen. Bij het uitknippen van postzegels op ansichtkaarten, kwam ze er een tegen met een kat erop. En ze had ook een foldertje gevonden over een postzegeluitgave met katten. (Ze weet niet of die postzegels misschien in de verzameling zitten). Een paar jaar geleden heeft ze er nog over gedacht om van postzegels met katten een categorie te maken. Daar is niets van gekomen en nu is ze het ook niet van plan – teveel gedoe. Maar …. als ze echt niets meer te doen heeft, wie weet!

Hieronder het foldertje en de postzegel.

postkat2a

postkat1a

Animeermeisje

Weer een erg leuk boekje gelezen, heel humoristisch geschreven. Hoe ik eraan kom weet ik niet meer. Maar voor de liefhebber zeer aan te bevelen. Zoals gewoonlijk hieronder de voor- en achterkant plus een paar foto’s.

animeer1a

animeer2a

animeer3a

animeer4a

Grote verrassing

Wat een verrassing!! Afgelopen vrijdag werd er aangebeld. Het was de post met een pakje. Ik kon me niet herinneren, dat ik wat besteld had, maar het pakje was wel degelijk aan mij geadresseerd. En nieuwsgierig als ik ben, heb ik het gelijk opengemaakt. En daar was de Literaire Katten Kalender 2013!! Ik stond echt versteld en wil degene, die mij bedacht heeft, heel heel hartelijk danken. Maar wie is het??

Dit keer ben ik er dus heel vroeg bij met de voorkant en de eerste twee weken. Vooral het onderschrift bij deze week, vind ik geweldig:

“De kat heeft twee voorpoten, twee achterpoten. Twee poten aan de linkerkant. Twee poten aan de rechterkant. Achter het lijf komt de staart en die houdt na een poosje op. Van tijd tot tijd heeft de kat zin in jonkies en dan maakt ze er een paar. Dan wordt ze een kattenvrouw…”

(Uit het opstel van een scholier in Frankrijk).

kal131a

kal132a

kal133a