Bijna oud en nieuw!

Ja, het is bijna zover. Cabo waarschuwt ons al steeds voor al de knallen en flitsen die er aan komen, maar wij hebben niet echt een gevoel voor tijd. Dus we zien wel. Hieronder nog een paar foto’s van ons. Cabo heeft Instagram op haar iPod geïnstalleerd en daar kan ze leuke effecten mee krijgen. Kijk naar de foto van Gio (het lijkt wel een zoekplaatje!). Een goed uiteinde voor iedereen en tot volgend jaar!!!

oud1

 

oud2

 

oud3

 

De literaire kattenkalender

Ik was al lang van plan om iets over deze kalender te schrijven, maar tot nu toe was er nog niets van gekomen. Elke week een nieuwe foto met onderschrift. En nu maandag nog één te gaan. Ik heb hem nu vier jaar achter elkaar gehad en vaak zaten er ‘briljantjes’ tussen. De kalender van 2013 heb ik niet. Ik heb er wel naar gekeken – niet heel grondig overigens – maar ik zag hem niet. Dus volgend jaar ‘afkicken’. Hieronder de voor- en achterkant van de kalender en de laatste twee foto’s. Ik kon de foto’s helaas niet 100% scannen, maar jullie zien wat ik wil laten zien! Het citaat bij de laatste foto is van Johann Wolfgang von Goethe – ja het is tenslotte een literaire kattenkalender!

kal1

 

kal2

 

kal3

 

kal4

Kerstavond

Cabo is met kerstavond bij haar familie in Arnhem geweest (ze liet ons een hele tijd alleen, maar kwam toch die avond nog terug). En op Kerstavond is het traditie om elkaar cadeautjes te geven. Cabo werd goed bedeeld. Steven had zich creatief uitgeleefd met een kat en een vaas met tulpen. Maar ook Renske kan er wat van. Ze las een verhaal voor, zelf geschreven en uitgetypt op de computer. Na het uitpakken van alle pakjes, kwam er heerlijk eten op tafel. Bekijk de foto’s.

kavond1

kavond2

kavond3

 

kavond4

Fijne feestdagen

Cabo denkt, dat de meeste mensen, die dit blog lezen, wel weten dat Krijn overleden is. Maar voor diegene, die dat nog niet weten: hieronder het kaartje, dat ze gemaakt heeft om te bedanken voor alle medeleven en tevens de kerst- en nieuwjaarsgroet.

Casper – de kat die met de bus ging

Ik heb dit boek al langer in huis, maar nu pas gelezen. Een aanrader voor katten liefhebbers om aan te schaffen of – op de valreep – als kerst cadeautje te geven. Ook zijn er filmpjes op YouTube te zien. Tik in: “casper cat bus” en er je kunt een aantal filmpjes bekijken. Hieronder de voor- en achterkant van het boek en een aantal foto’s.

Naar de kapper

Al weer een poosje niets van ons gehoord, maar dat betekent niet, dat er niets gebeurd is. Guusje is ziek geweest. Ze at al een paar dagen bijna niets en lag veel te slapen. Cabo was als de dood, dat er net zoiets zou gebeuren als met Dutchy zo’n zeven jaar geleden. Dus naar de dierenarts met hulp van Wim, de overbuurman. Er waren twee mogelijkheden: een antibiotica kuur plus koortswerend middel en dan afwachten of gelijk bloedonderzoek erbij. Nou dat moest maar gebeuren. Gelukkig – maar niet voor Cabo’s portemonnaire – bleek er niets in het bloed te vinden te zijn. Het moet dus een virus geweest zijn. Een flinke week later plaste Guusje zo ontzettend naast de bak, dat Cabo een beetje kon oplepelen en in een flesje doen. Dat ook maar voor alle zekerheid na laten kijken, maar ook daar was niets aan de hand. Ja, ze moet de bak beter schoonmaken!

En gisteren was ik aan de beurt – ik moest ontklit en gekamd worden. Het was vreselijk slecht weer met regen, natte sneeuw en sneeuw die bleef liggen. Ieder gezond mens zou deze sessie uitgesteld hebben, maar Cabo was zo bang, dat ik weer helemaal geschoren zou moeten worden als ze nog langer wachtte, dat ze toch doorgezet heeft. Afgezien van het feit, dat haar auto ter reparatie in de garage was, had ze toch nooit zelf durven rijden. Dus heeft ze de Dierenambulance ingeschakeld en dat ging prima. Op mijn flanken heb ik wel een paar ‘lege’ plekken, maar ik ben gelukkig niet zo kaal als acht maanden geleden.

Het goedhartige varken en andere geschiedenissen

Een ander kijk- en leesboek wat ik in handen kreeg, bracht mijn nicht voor mij mee. Er staat een stempel in van de Stichting Provinciale Bibliotheek Centrale voor Zuid-Holland, Schiedam.

De bibliotheek omschrijving is als volgt:

Gernhardt, R.

Het goedhartige varken; en andere geschiedenissen; vert. door W. Wilmink; met zwarte en gekleurde pltn. van A. Gernhardt. Utrecht enz., Bruna, 1981. 32 blz.

Kijk- en leesboek met surrealistische gekleurde platen en tekst in dichtvorm over de avontuurtjes van een paar poezen, een varkentje, een hond, enz. “Ein gutes Schwein bleibt nicht allein”.

Hieronder één van de verhaaltjes. Het klinkt wel wat oubollig, maar wat wil je, het is een boek van meer dan dertig jaar geleden!

 

 

Sal Meijer

Het is al lang geleden, dat ik hier wat geschreven heb. Maar in de tussentijd heb ik wel een paar ‘katten’boek(jes) gelezen, o.a.

Het Amsterdam van Sal Meijer door Nino van der Enden en Edward van Voolen

Frits Abrahams schreef op de Achterpagina van de NRC een stukje over een overzichtstentoonstelling van deze schilder. Naast vele Amsterdamse taferelen, schilderde hij ook vaak katten. En vandaar mijn belangstelling. Er is een boekje uitgegeven ter gelegenheid van deze tentoonstelling en dat heb ik nu in mijn bezit. Hieronder een aantal kattenschilderijen.