Mauthausen

Cabo vroeg me of ze voor een keer hier iets mocht schrijven wat niet met ons of met katten te maken had. Als goedaardige kat laat ik dat toe. Hieronder komt haar bericht.

Ik wil een lied laten horen van de onlangs overleden Liesbeth List. Het album heet “Liesbeth List zingt Theodorakis” en het lied “De Vluchteling. In het kader van 75 jaar Vrijheid en de Corona-crisis vind ik dit een toepasselijk nummer. De songs zijn uit de Mauthausen Cyclus en vertaald door Lennart Nijgh. Op Google kan je meer vinden over Mikis Theodorakis en de Mauthausen Cyclus.

Groeten.

Midnight Party

Ook in De Poezenkrant stond een afbeelding van een 25 cm lp-hoes die Cornelius van Velsen (1921-20100 eind jaren vijftig voor Phonogram ontwierp. Het is tango muziek van Alfred Hause and his orchestra. Op iTunes is er wel muziek van deze musicus, maar de bewust lp is niet meer te krijgen, ook niet op Marktplaats. Dus bedenk er maar een wijsje bij.

Poezenkrant 60

Net uit: de Poezenkrant nummer 60. Ik heb er al meer over geschreven. Een leuk blaadje, dat heel heel onregelmatig uitkomt. Hieronder de voor- en achterkant en een van de postpagina’s.

poezenkr1 poezenkr2 3poezenkr2 2En er stond een artikel in over James Flora. Hieronder de twee pagina’s, maar ook een stukje uit mijn oude website. Ik herkende het plaatje direct – ik bleek er in november 2007 over geschreven te hebben.

poezenkr2

poezenkr2 1

Mambo For Cats / Jim Flora

Jullie weten, dat ik altijd aan het zoeken ben naar nieuwe covers met katten. Een poosje geleden kwam ik op een site terecht van een Belg, een jazz fanaat, maar eveneens iemand, die kennelijk OOK covers met katten zocht. Hij had er een heleboel, de meeste van LPs. Van bovenstaande “Mambo for Cats” heb ik geen muziek gevonden. Al heel lang uitverkocht; ja, te bemachtigen via eBay. Maar dan moet je wel veel geld neerleggen, want het gaat niet om de muziek, maar om de ontwerper van de cover: Jim Flora. Er zijn zelfs ‘silk screens’ te koop. Ik zou er graag een willen hebben als ik er de ruimte en het geld voor had. Hier nog een verwijzing naar diverse ontwerpen voor LP hoezen. (De verwijzing werkt niet meer!)

The Cat-A-Day Tales

Van mijn familie gekregen: een CD met liedjes over vier kittens plus een begeleidend boekje met voor elke maand tekst, illustraties en de tekst van het bijbehorende lied. Heel leuk. Hieronder de voor- en achterkant van het boekje plus de pagina’s van juni; een afbeelding van de vier kittens en de songlist. En één van de liedjes om naar te luisteren.

talesaa

talesa

 

talesb

talesc

 

 

Plea

In de AD bijlage van afgelopen week, is er een pagina “Luisteren”.

plea

Ik vond het leuk om dat liedje te horen, dus heb ik het via iTunes gekocht. Maar het gaat vooral om de “lyrics” en hier is een link om de tekst te lezen, maar ook te horen.

Inside Dave Van Ronk

VanRonk

Het is al weer heel lang geleden, dat ik muziek ontdekte met op de cover/hoes een kat. Maar daar is ie dan: Inside Dave Van Ronk. De film “Inside Llewyn Davis” is vaag gebaseerd op het leven van Dave Van Ronk, zoals in het stukje van Frits Abrahams te lezen was. En inderdaad op de hoes van het album, zie je een kat zitten. De muziek vind ik niet spectaculair, maar er zitten aardige nummers bij. Hieronder twee tracks.

Filmkat/Inside Llewyn Davis

Frits Abrahams had op de Achterpagina van de NRC een stukje over de kat in de film “Inside Llewyn Davis”. Het lijkt me een geweldige film, maar is op het ogenblik alleen op blu-ray te krijgen. Ik ben nog ouderwets, dus hoop ik, dat de film ook op DVD komt. Maar intussen heb ik wel de soundtrack van de film. Hieronder het stukje van Frits A. met wat foto’s en ik probeer ook een song te plaatsen.

filmkat1

filmkat2

filmkat3

filmkat4

De Koning, de Kat en de Viool

Hoe ik deze CD gevonden heb, weet ik niet meer, maar via bol.com heb ik hem vorige week aangeschaft. Het is een verhaal voor de jeugd – heel leuk verteld door Edwin Rutten en prachtig gespeeld door Yehudi Menuhin. Ik ben niet zo van de klassieke muziek, maar dit vond ik toch erg leuk om te horen.

Hieronder de voor- en achterkant van de CD en de lijst met nummers.