Mauritshuis

Het is al weer een tijd geleden, dat ik met mijn vriendinnen naar het Mauritshuis ben geweest. Maar bij het scannen van foto’s en ansichtkaarten, kwam ik het schilderij van Rubens en Brueghel tegen: “Adam en Eva in het Paradijs”. Het Mauritshuis is twee jaar dicht geweest voor een verbouwing. Ik vind het prachtig geworden. De zalen waren, denk ik, niet veranderd; er zijn prachtige schilderijen te zien. Op het hierboven genoemde schilderij is een kat te zien, maar je moet wel erg goed kijken (bijna in het midden). Verder laat ik nog drie beroemde schilderijen zien: “De jonge stiel” van Paulus Potter, “Het puttertje” van Carel Fabritius en “Meisje met de parel” van Johannes Vermeer. (Overigens wordt er nu gezegd, dat het helemaal geen parel is).

maur1

mau8

maur3

maur5

maur4