Ik heb weer eens wat

Ja, ik Gio, heb weer eens wat. Al wat dagen geleden voelde Cabo iets achter op mijn rug, maar als ze me wilde kammen begon ik te piepen en kreeg ze een haal. Cabo dacht een doorn of iets dergelijks te zien. Gisteren was ik lang vóór buiten geweest en toen ik terugkwam, zag Cabo allemaal vocht uit mijn rug komen. Zij gauw met een watje schoongemaakt, maar eigenlijk wilde ik niet, dat ze eraan kwam. Ze zag wel, dat er nu een “gat” was.

Vandaag heeft ze het eerst een poosje aangekeken, maar toen toch besloten een afspraak bij de Dierenkliniek te maken en tegenwoordig dus ook met de Dierenambulance. Die was keurig op tijd en we hoefden ook niet lang te wachten tot we aan de beurt waren.

De dierenarts, Sophie Plak, heeft me eerst onderzocht. Ik had een beetje koorts: 39.3 (normaal is 39) en ik kreeg gelijk een antibiotica injectie – die is voor twee weken. Daarna heeft ze rond de plek geschoren (al weer) en de wond, die veel groter bleek dan het kleine gat, dat Cabo had gezien, met een of andere oplossing schoongemaakt. Daarna heeft ze er zalf op gedaan en nog een pijnstiller voor een dag gegeven. Cabo moet nu twee keer per dag zalf aanbrengen. De arts dacht toch aan een beet, dat een abces is geworden en die is dus op één plek opengesprongen.

Zij en de arts hopen, dat ik er niet al teveel aan zal blijven likken, want dat bevordert de genezing niet. Maar toen we weer netjes thuisgebracht waren, ben ik wel een tijdje bezig geweest om al die vieze luchtjes van mijn lijf te krijgen. Het is nu afwachten geblazen.

Hieronder nog twee foto’s van hoe ik er nu weer uitzie.