De kat van de rabbijn

In mijn vorige website (iWeb) heb ik voor het eerst over deze strip geschreven. Inmiddels zijn er 8 delen uit. Ik vind ze prachtig getekend.

In deel 6 heeft het vrouwtje van de kat een zoontje gekregen. Ze heeft dus minder tijd en aandacht voor de kat. Die voelt zich verwaarloosd en gaat het huis uit. Na drie uur – de kat heeft geen idee van tijd – gaat hij toch weer naar huis en dan heeft het vrouwtje wel oog voor hem. Eind goed al goed.

In deel 7 loopt de stad (Algiers?) onder water met als gevolg dat de moskee, de kerk en de synagoge niet gebruikt kunnen worden. De leiders moeten proberen hun gelovigen met elkaar te laten bidden wat niet meevalt. Het is een beetje een complex verhaal, maar wel heel leuk.

Deel 8 heeft als titel “Amandelmandje”. Het gaat over een stel dat verliefd is op elkaar en dat wil trouwen. Maar hij is joods en zij katholiek. Het vrouwtje van de kat, Zlabya, zal proberen de regels van het joodse geloof aan Aline uit te leggen. Dat valt niet mee. Het eindigt ermee dat Aline even genoeg heeft van haar verloofde, maar ze wil graag doorgaan met de godsdienstlessen.