Schieland Museum

Vrijdag ben ik met mijn neef -uit het hoge Noorden- naar het Schieland Museum in Rotterdam geweest. We wilden naar de tentoonstelling “100 jaar Rotterdam”.

Eerst maar een paar foto’s van het gebouw, want dat is sowieso de moeite waard.


De tentoonstelling zelf viel een beetje tegen. We vonden, dat er te weinig informatie was. Maar wat ik wel leuk vond, was een maquette van de binnenstad van Rotterdam. Ik las, dat die in opdracht van Bouwcentrum gemaakt was – en omdat ik daar 34 jaar gewerkt heb, ging ik gelijk op zoek naar het markante Ronde Gebouw. Maar … geen rond gebouw te vinden. Ik zag wel de Diergaarde en snapte er niets van. Helaas had ik de tekst niet goed gelezen – het was de vooroorlogse binnenstad. Hieronder wat foto’s van de tentoonstelling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar eigenlijk mag ik hier niets vermelden als er ook niet iets met een kat is. Dat was in dit geval wel moeilijk. Maar … op één van de andere tentoonstellingen “Familie”, ja hoor, daar was een tekening met een kat, zie hieronder: